Skoči na glavno vsebino
Državno lokostrelsko tekmovanje – zunanje

Državno lokostrelsko tekmovanje – zunanje

V soboto, 25.5. 2024, je bilo v Logatcu državno tekmovanje v lokostrelstvu – zunanje. Kljub slabemu vremenu, so učenci naše šole dosegli lep uspeh. Ekipno so osvojili 12. mesto med 33 ekipami osnovnih šol. Posamezno je šlo najboljše Vitu Dukovčić, ki je osvojil 2. mesto, Urška Hribernik 4. mesto in Liam Grabrijan Štefanc 17. mesto. Vsi so tekmovali z ukrivljenim lokom.

Mentorica je Liljana Zvonka Grahek.

Čestitke vsem.

Aktiv športa

Ekskurzija za nadarjene in zlate bralce

Ekskurzija za nadarjene in zlate bralce

Nadarjene učence in zlate bralce smo za njihove dosežke in prizadevanja nagradili z ekskurzijo.

V sredo, 29.5., smo se odpravili na Primorsko. Najprej smo si ogledali Arheološki park Simonov zaliv, ki se nahaja na območju rimske obmorske vile, ki je bila zasnovana v 1. stoletju pred našim štetjem. Najdišče je zaradi lege, velikosti in izpovednosti ostankov zaščiteno kot arheološki spomenik državnega pomena. V parku smo si poleg arheoloških najdb ogledali tudi vrt, bogat z zelišči in primorskimi rastlinami ter se sprehodili po eni najlepših slovenskih plaž.

Pot smo nadaljevali do Pirana. V Akvariju Piran smo najprej z vodičem spoznavali podmorski svet Severnega Jadrana. Nato pa smo se sprehodili po mestu, si ogledali nekaj znamenitosti ter se prijetno utrujeni odpravili domov.

Ekskurzijo smo izvedli skupaj z OŠ Loka.

POSTALI SMO TRETJI NAJBOLJŠI KOŠARKARJI V DRŽAVI

POSTALI SMO TRETJI NAJBOLJŠI KOŠARKARJI V DRŽAVI

V sredo, 29.5.2024, je na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki potekal finalni turnir državnega prvenstva v košarki 3×3 za osnovnošolce. Šestnajst najboljših ekip iz cele Slovenije si je nastope v finalu zagotovilo na polfinalnih regijskih turnirjih. Na tekmovanje je bilo v letošnjem šolskem letu prijavljenih kar 260 šol.

Učenci naše  šole so si z vrhunskimi igrami priigrali napredovanje iz predtekmovalne skupine vse do zaključka tekmovanja. V izločilnih bojih smo premagovali ekipe ostalih šol in izgubili šele proti kasnejšim zmagovalcem prvenstva. Fantje so pustili srce na igrišču in se pogumno borili tudi z višjimi in močnejšimi nasprotniki.

V tekmi za tretje mesto je bila odločilna naša zbranost in mirnost v zaključku tekme. Iskrene čestitke našim fantom za dosežen uspeh. Zadovoljni, utrujeni in z modricami smo domov prinesli nov pokal in medalje.

Mentorica: Urška Petric

DRUGOŠOLCI V KRAJINSKEM PARKU LAHINJA

DRUGOŠOLCI V KRAJINSKEM PARKU LAHINJA

V torek, 28. maja 2024, smo se drugošolci z avtobusom odpeljali v Veliki Nerajec. Tam so nas prijazno sprejeli Gregor, Samo, Bojana in Eva, ki so nam s številnimi zanimivimi dejavnostmi predstavili značilnosti Krajinskega parka Lahinja. Občudovali in raziskovali smo naravne lepote parka, v ptičji opazovalnici poslušali ptičje petje ter se preizkusili v opravilih, ki so jih nekoč opravljali naši predniki – nosili vodo v škafu, ribali tla, likali z likalnikom na žerjavico in pometali s sirkovo metlo.

Navdušeni smo bili tudi nad reševanjem ugank, kjer smo pokazali veliko znanja. Še najbolj všeč pa nam je bilo, ko smo se lahko oblekli v posebno »varovalno« obleko, katero fotograf Samo uporablja pri fotografiranju živali v naravi. Njegove fotografije smo si z zanimanjem ogledali in mu pomagali pri postavitvi razstave. Zelo smo se zabavali.

Polni novih znanj in doživetij smo se zadovoljni vrnili v šolo.

Učenci in učiteljice 2. razredov

TEKMOVANJE IZ KEMIJE

TEKMOVANJE IZ KEMIJE

V šolskem letu 2023/24 je potekalo tekmovanje iz kemije na treh nivojih. Šolsko je potekalo v januarju na šoli, regijsko na OŠ Šmihel v Novem mestu, kjer sta se dva učenca 8. razreda, Sofija Despotović in Luka Hribernik, uvrstila na državno tekmovanje. To je potekalo v soboto, 11. maja v Ljubljani. Sofija je osvojila srebrno, Luka pa zlato Preglovo priznanje.

Čestitke.                                                                                                                                                                                                                                    Mentorica: Zdenka Vrtin

Prejemnika Preglovega priznanja
Dostopnost