Skoči na glavno vsebino
Tekmovanje POPRI

Tekmovanje POPRI

Pretekli četrtek, 9. 3. 2023, je  v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu potekal regijski predizbor tekmovanja POPRI. Iz naše šole so se ga udeležili Anel, Rok, Maks, Jagoš in Mark, ki so predstavili svojo podjetniško idejo Second toy. Gre za skupino izdelkov, ki je namenjena vsem, ki imajo radi igrače. Le te so narejene iz recikliranega tekstila in tekstilnih izdelkov, namenjenih sekundarni uporabi oziroma reciklaži.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 37 ekip v treh različnih kategorijah. Iz prispelih predlogov je strokovna komisija izbrala po 12 najboljših projektov v vsaki kategoriji. Med izbranimi v kategoriji osnovnošolcev je bila tudi ekipa naše šole. Svoj izdelek so predstavili v 5 minutnem pitchu kratke in navdihujoče startupovske predstavitve, sledilo pa je še 5 minutno odgovarjanje na vprašanja strokovne komisije.

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo, Slovenskim podjetniškim skladom, Uradom vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Uradom za intelektualno lastnino, Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter-Vrtojba ter v sodelovanju z regijskimi partnerji.

Več o dogodku si lahko preberete na povezavi: https://www.rc-nm.si/popri-2023-regijsko-podjetnisko-tekmovanje-jv-slovenija/

Prispevek iz dogodka pa si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=k7dElslfb7E&t=28s

Darjan Grudnik, mentor podjetniškega krožka

 

Medobčinsko tekmovanje v odbojki za mlajše učence in učenke

Medobčinsko tekmovanje v odbojki za mlajše učence in učenke

Semič, 8. 3. 2023

Tekmovanje je organizirala OŠ Belokranjskega odreda Semič. Udeležila se je še OŠ Loka.

V prijetnem vzdušju je tekmovanje potekalo po predhodnem razporedu. Igrali smo v kategoriji učenk in učencev vsaka ekipa z vsako. Tekmovalci so se trudili po svojih najboljših močeh.

Rezultati:

Dečki: OŠ MJČ : OŠ Loka   2 : 1 ( 25:23, 20:25, 15:12)

          OŠ MJČ : OŠ Belokranjskega odreda Semič 0 : 2 (5:25, 12:25)

  1. mesto: OŠ Belokranjskega odreda Semič
  2. mesto: OŠ Mirana Jarca
  3. mesto: OŠ Loka

 

Dekleta:  OŠ MJČ : OŠ Loka 1 : 2 (25:16, 5:25, 13:15)

               OŠ MJČ : OŠ Belokranjskega odreda Semič 0 : 2 (14:25, 5:25)

  1. mesto: OŠ Belokranjskega odreda Semič
  2. mesto: OŠ Loka
  3. mesto: OŠ Mirana Jarca

Mentorica: Antonija Papež

Naravoslovni dan 9. razredi

Naravoslovni dan 9. razredi

V petek, 3. 3., smo imeli učenci 9. razredov naravoslovni dan. Obiskali smo Grm Novo Mesto – Center Biotehnike In Turizma v Novem mestu. Najprej so nam predstavili posamezne programe, ki jih izvajajo znotraj centra, nato pa smo se rezdelili v dve skupini, za katere so zaposleni izvedli dve delavnici. Ena skupina je najprej klonirala bakterije, druga pa opazovala organizme v aktivnem blatu, nato sta se skupini zamenjali. S tem smo predvsem urili laboratorijske veščine.

Aktiv 9. razreda

Šolar na smuči 2023

Šolar na smuči 2023

V petek, 3. 3. 2023, smo se s 4. razredi udeležili akcije Šolar na smuči. Akcijo so organizirali smučarski center Gače, Smučarski klub Krka Rog in OŠ Mirana Jarca Črnomelj. V meglenem vremenu smo se pripravili, razdelili v skupine po znanju in z učitelji smučanja odšli na vadbeni prostor. Kljub meglenemu vremenu, so se otroci naužili snega in usvojili nekaj smučarskega znanja. Ob koncu je organizator učence obdaril s praktično nagrado – pašteta Argeta, Alpsko mleko in varnostni jopič.

Aktiv športa

Dostopnost