Skoči na glavno vsebino
Področno posamezno tekmovanje v badmintonu

Področno posamezno tekmovanje v badmintonu

Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Mirna, v sredo, 15.11. 2023. Udeležilo se je rekordno število tekmovalcev  (120) iz 13 šol.  Učenci so nastopali v vseh kategorijah, eni bolj drugi manj uspešno, veliko je bilo tudi odvisno od žreba. V predtekmovanju  so igrali v skupinah po štirje do 15 točk brez razlike. Za nekatere je bilo to prvo večje tekmovanje. V nadaljevanju je vsak poraz pomenil konec tekmovanja. V predtekmovanju je 6 učencev in učenk napredovalo v izločilne boje. Zelo uspešni sta bili Alina Ferati (8.mesto) in Lana Filak (5. mesto).  Našo šolo pa so zastopali še Maja Đaković pri mlajših deklicah, pri starejših Amanda Muhadri in Pia Kambič, pri starejših dečkih Matej Đaković, Jan Bošnjak, Domen Aš in Anel Tabaković, ki je nadomestil Mateja Vergota.

Vsem nastopajočim čestitke.

Mentorica: Antonija Papež

PODROČNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE

PODROČNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE

V ponedeljek, 13.1.2023, je v Novem mestu na Livadi potekalo področno tekmovanje iz košarke. Nanj se je uvrstilo 8 najboljših ekip iz Dolenjske in Bele krajine. Tekmovanje se je odvijalo v dveh skupinah. Naši učenci so osvojili odlično 3. mesto in se tako uvrstili v nadaljnje četrtfinalno državno tekmovanje. Učencem čestitamo za borbenost in veliko željo po uspehu.

Naš učenec, Timotej Mirtič, je postal najboljši strelec celotnega področnega tekmovanja, saj je v nasprotnikove koše nasul kaj 67 točk.

Mentorica: Urška Petric

Občinsko tekmovanje v badmintonu – posamezno

Občinsko tekmovanje v badmintonu – posamezno

 

Črnomelj, 9.11. 2023

Občinsko posamezno tekmovanje v badmintonu je bilo v ŠD OŠ Loka. Sodelovale so tri šole in sicer OŠ Loka, OŠ Vinica ter OŠ Mirana Jarca. Tekmovanje je potekalo v vseh kategorijah. Igrali so en set do 21 točk brez razlike. Prvi poraženci so še lahko igrali naprej in se borili za boljšo uvrstitev.

Rezultati:

Mlajši dečki:  2013     (13)                 mesto:

 1. Lovro Kireta 5.b                      12. mesto
 2. Lan Kordič 5. b                         8. mesto

Mlajše deklice: 2012 in 2013  (10)    

 1. Sara Vrlinič 5. b                      10. mesto
 2. Alina Ferati 6. c                        6. mesto
 3. Maja Đaković 6. a                    7. mesto
 4. Lana Turk     6.a                      9. mesto

Starejše deklice: 2010, 2009, 2008  (7)

 1. Amanda Muhadri 9. b                7. mesto
 2. Lana Filak   8.a                          4. mesto
 3. Pia Kambič    9. b                      6. mesto

Starejši dečki: 2009 in 2010  (11)

 1. Jan Bošnjak  9. c               6. mesto
 2. Domen Aš   8. b                 9. mesto
 3. Matej Vergot  9. c             1. mesto
 4. Vito Frankovič 9. a             8. mesto

 Boljši učenci so se uvrstili na področno tekmovanje, ki bo v Mirni, 15. 11. 2023. Čestitke vsem nastopajočim.

Mentorica: Antonija Papež

   

Občinsko tekmovanje v košarki – starejši dečki

Občinsko tekmovanje v košarki – starejši dečki

V sredo, 8.11.2023, je potekalo občinsko tekmovanje v košarki za starejše učence. V prvi tekmi smo premagali OŠ Semič, nato pa po napeti končnici tudi OŠ Loka. Uvrstili smo se v nadaljnje tekmovanje, ki bo potekalo v Novem mestu. Fantom iskrene čestitke za borbenost in veliko željo po dobri košarkarski igri.

Mentorica: Urška Petric

Ali vaš najstnik premalo spi zaradi interneta?

Raziskave kažejo, da štiri petine slovenskih najstnikov spi premalo. V Safe.si raziskavi o vplivu interneta na duševno zdravje mladostnikov pa je več kot polovica najstnikov v osnovni in srednji šoli poročala, da jim zaradi uporabe telefona, aplikacij in družbenih omrežij primanjkuje spanca.

V spletnem seminarju je doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med, specialistka otroške nevrologije in pediatrije ter ESRS somnologinja z evropsko diplomo s področja medicine spanja, ki deluje v okviru Centra za motnje spanja v Ljubljani, predstavila problematiko spanja pri mladostnikih, vpliv interneta nanjo in podala nasvete za starše, kako poskrbeti, da bo najstnik čim bolj naspan ter posledično zadovoljen, zdrav, uspešen in varen.

Prilagamo posnetek spletnega seminarja: 

Startup vikend

Startup vikend

V petek in soboto, 20. in 21. oktobra, je v prostorih Podjetniškega inkubatorja Bela krajina potekal Belokranjski start up vikend za učence in dijake, ki se ga je udeležilo 63 mladih iz petih belokranjskih osnovnih šol in ene srednje šole. Našo šolo je zastopalo 15 učencev. Glavni namen dvodnevnega dogodka je bilo razvijanje podjetniških idej in spoznavanje z osnovami podjetništva. Učenci so na takšen način razvili poslovne ideje, ki jih bodo v sklopu podjetniških krožkov na šolah lahko razvijali naprej. Start up vikend je potekal v organizaciji Srednje šole Črnomelj in Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. Naši učenci so se dejavnosti udeležili v sklopu dejavnosti podjetniškega krožka, katerega aktivnosti je omogočila javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Darjan Grudnik, mentor podjetniškega krožka

 

Dostopnost