Skoči na glavno vsebino

»ZA NARAVO ZELENO, VZEMI BRISAČKO ENO«

V mesecu januarju sva ekokoordinatorici razpisali eko natečaj pod naslovom »Za naravo zeleno, vzemi brisačko eno«. Namen eko natečaja je bil povabiti učence k izdelavi piktograma, ki bi spodbujal k zmanjšani porabi papirnatih brisačk.

V natečaju so lahko sodelovali vsi učenci naše šole. Komisija je kot zmagovalni piktogram izbrala izdelek, ki ga je ustvarila Tia Šenica iz 6.a. Izbrani piktogram bo visel ob vseh podajalnikih papirnatih brisač.

 

UDELEŽBA NA DOGODKU OB DNEVU SAJENJA MEDOVITIH RASTLIN

Podjetje Avto Krka in Rotary Klubi Slovenije so podprli projekt Dan sajenja medovitih rastlin, ki se letos osredotoča na divje opraševalce. K sodelovanju so povabili 30 osnovnih šol, med drugim tudi OŠ Mirana Jarca Črnomelj.
V četrtek, 23. 3. 2023, smo se udeležili poučne izobraževalne delavnice o divjih opraševalcih in prevzeli domovanje za divje opraševalce ter medoviti grm. Učili – hotel za žuželke in grm bosta umeščeni v šolski vrt z namenom ozaveščanja mladih o pomembnosti divjih opraševalcev in medovitih rastlin.

 

 

KULTURNI DAN 8. RAZREDA

Učenci 8. razreda bodo imeli v četrtek, 30. 3. 2023, kulturni dan. Najprej bodo obiskali OŠ Brihtna glava na Radovici, nato pa še Hišo dobro in Vinsko klet v Metliki.

Učenci pridejo v šolo ob 8.20. Najprej bodo imeli malico. Proti Radovici se bodo odpeljali ob 8.45. Vrnili se bodo predvidoma ob 12.40. uri, ko bodo šli prijavljeni lahko na kosilo.

KULTURNI DAN 3. RAZREDA

Učenci 3. razreda bodo imeli v torek, 28. 3. 2023, kulturni dan. V Zavodu Novo mesto si bodo ogledali glasbeno pravljico LEPOTICA IN ZVER. Sledil bo voden ogled starega mestnega jedra.

Učenci se bodo pred šolo zbrali ob 7.50. Proti Novemu mestu se bodo odpeljali ob 8.00, malico pa bodo vzeli s seboj. Vrnili se bodo predvidoma med 12.45 in 12.55, ko bodo šli prijavljeni na kosilo in v OPB.

Dostopnost