Skoči na glavno vsebino
ČEBELICA LETI Z NEBA

ČEBELICA LETI Z NEBA

V četrtek, 6. junija 2024, smo drugošolci obiskali čebelnjak na Majerju, katerega oskrbujejo varovanci Varstveno delovnega centra Črnomelj. Tam nas je že čakal prijazen in nasmejan čebelar Dušan Milinković, ki nam je povedal veliko zanimivega o življenju čebel. Pripravil je mini razstavo čebeljih izdelkov in razložil, kakšno delo opravlja čebelar. Ogledali smo si čebeljega samca trota in čebelo delavko, poizkusili cvetni prah ter se posladkali z odličnim cvetličnim in gozdnim medom. V zahvalo smo mu zapeli pesmico o čmrlju in čebelici. Zadovoljni in razigrani smo se vrnili v šolo.

Učenci in učiteljice 2. razredov

Športni dan 1. razred

Športni dan 1. razred

Prvošolci smo se v včerajšnjem vročem dnevu odpravili na športni dan. Podali smo se na pohod do igrišča v Kanižarici. Dokler so se nekateri hladili v senčki in počivali, smo se drugi zabavali z različnimi igrami. Igrali smo nogomet, skakali gumitvist, skakali skozi kolebnico, se lovili… Pridni smo bili tudi na poti nazaj do šole, saj smo opazovali naravo ter travnike in pot nam je minila kot bi mignil.

TURNIR TROJK V ODBOJKI NA MIVKI 2024

TURNIR TROJK V ODBOJKI NA MIVKI 2024

Na povabilo Odbojkarskega kluba Semič, smo se udeležili turnirja trojk v odbojki na mivki. Sodelovale so OŠ Metlika in OŠ Semič z dvema ekipama ter OŠ Vinica, OŠ Loka in OŠ Mirana Jarca. Tekmovanje je potekalo na dva dobljena seta do 15, z dvema točkama razlike. V primeru tretjega niza se je igralo do 15, z dvema točkama razlike.

Ekipe so igrale na dveh igriščih in v dveh skupinah. V začetku smo se še navajale na pogoje, potem pa nam je igra stekla. Vodila jih je Mateja Žuželj, jaz pa sem se jim priključila kasneje. Zmagovalke turnirja so bile učenke iz OŠ Metlika 1, 2. mesto ekipa OŠ Semiča in 3. mesto je osvojila OŠ Vinica.

Popoldan je minil v prijetnem in prijateljskem vzdušju ter povabilu k priključitvi igralk h klubu.

Antonija Papež

 

Dostopnost