Skoči na glavno vsebino
Ekskurzija za nadarjene in zlate bralce

Ekskurzija za nadarjene in zlate bralce

Nadarjene učence in zlate bralce smo za njihove dosežke in prizadevanja nagradili z ekskurzijo.

V sredo, 29.5., smo se odpravili na Primorsko. Najprej smo si ogledali Arheološki park Simonov zaliv, ki se nahaja na območju rimske obmorske vile, ki je bila zasnovana v 1. stoletju pred našim štetjem. Najdišče je zaradi lege, velikosti in izpovednosti ostankov zaščiteno kot arheološki spomenik državnega pomena. V parku smo si poleg arheoloških najdb ogledali tudi vrt, bogat z zelišči in primorskimi rastlinami ter se sprehodili po eni najlepših slovenskih plaž.

Pot smo nadaljevali do Pirana. V Akvariju Piran smo najprej z vodičem spoznavali podmorski svet Severnega Jadrana. Nato pa smo se sprehodili po mestu, si ogledali nekaj znamenitosti ter se prijetno utrujeni odpravili domov.

Ekskurzijo smo izvedli skupaj z OŠ Loka.

POSTALI SMO TRETJI NAJBOLJŠI KOŠARKARJI V DRŽAVI

POSTALI SMO TRETJI NAJBOLJŠI KOŠARKARJI V DRŽAVI

V sredo, 29.5.2024, je na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki potekal finalni turnir državnega prvenstva v košarki 3×3 za osnovnošolce. Šestnajst najboljših ekip iz cele Slovenije si je nastope v finalu zagotovilo na polfinalnih regijskih turnirjih. Na tekmovanje je bilo v letošnjem šolskem letu prijavljenih kar 260 šol.

Učenci naše  šole so si z vrhunskimi igrami priigrali napredovanje iz predtekmovalne skupine vse do zaključka tekmovanja. V izločilnih bojih smo premagovali ekipe ostalih šol in izgubili šele proti kasnejšim zmagovalcem prvenstva. Fantje so pustili srce na igrišču in se pogumno borili tudi z višjimi in močnejšimi nasprotniki.

V tekmi za tretje mesto je bila odločilna naša zbranost in mirnost v zaključku tekme. Iskrene čestitke našim fantom za dosežen uspeh. Zadovoljni, utrujeni in z modricami smo domov prinesli nov pokal in medalje.

Mentorica: Urška Petric

DRUGOŠOLCI V KRAJINSKEM PARKU LAHINJA

DRUGOŠOLCI V KRAJINSKEM PARKU LAHINJA

V torek, 28. maja 2024, smo se drugošolci z avtobusom odpeljali v Veliki Nerajec. Tam so nas prijazno sprejeli Gregor, Samo, Bojana in Eva, ki so nam s številnimi zanimivimi dejavnostmi predstavili značilnosti Krajinskega parka Lahinja. Občudovali in raziskovali smo naravne lepote parka, v ptičji opazovalnici poslušali ptičje petje ter se preizkusili v opravilih, ki so jih nekoč opravljali naši predniki – nosili vodo v škafu, ribali tla, likali z likalnikom na žerjavico in pometali s sirkovo metlo.

Navdušeni smo bili tudi nad reševanjem ugank, kjer smo pokazali veliko znanja. Še najbolj všeč pa nam je bilo, ko smo se lahko oblekli v posebno »varovalno« obleko, katero fotograf Samo uporablja pri fotografiranju živali v naravi. Njegove fotografije smo si z zanimanjem ogledali in mu pomagali pri postavitvi razstave. Zelo smo se zabavali.

Polni novih znanj in doživetij smo se zadovoljni vrnili v šolo.

Učenci in učiteljice 2. razredov

TEKMOVANJE IZ KEMIJE

TEKMOVANJE IZ KEMIJE

V šolskem letu 2023/24 je potekalo tekmovanje iz kemije na treh nivojih. Šolsko je potekalo v januarju na šoli, regijsko na OŠ Šmihel v Novem mestu, kjer sta se dva učenca 8. razreda, Sofija Despotović in Luka Hribernik, uvrstila na državno tekmovanje. To je potekalo v soboto, 11. maja v Ljubljani. Sofija je osvojila srebrno, Luka pa zlato Preglovo priznanje.

Čestitke.                                                                                                                                                                                                                                    Mentorica: Zdenka Vrtin

Prejemnika Preglovega priznanja
Področno osnovnošolsko posamično tekmovanje v atletiki

Področno osnovnošolsko posamično tekmovanje v atletiki

V torek, 28.5. 2024,  smo se odpravili na področno posamično prvenstvo v atletiki za osnovne šole, ki je bilo na atletskem stadionu Portovald  v  Novem mestu. Tekmovanje smo začeli v lepem vročem in sončnem vremenu, zaključili pa z odpovedjo nekaterih disciplin zaradi močnega naliva.

Učenci, ki so se uvrstili na tekmovanje, so dosegli naslednje rezultate:

Mlajši učenci:

Daljina: Tia Šenica 7.a – odpoved

Vortex: Malerič Matic 6.a, 17. mesto : 38.55 m

Višina: Anže Simčič 7.c – odpoved

Tek na 60 m: Luka Vrlinič 6.b, v predtekmovanju 8.48 s, v finalu 6.mesto: 8.68 s

Starejši učenci:

Tek na 300 m: Lana Filak 8.a, 3. mesto: 45,76 s

Tek na 1000 m: Vito Frankovič 9.a, 1. mesto: 2:49,17

Daljina: Aš Domen 8.b, 492 cm, 11.mesto

Višina: Bahor Maks 8.a, 145 cm, 16.mesto

Vortex: Timotej Mirtič 9.c, 12.mesto: 59,26 m

Krogla:  Amanda Muhadri 9.b, 7,93 cm, 10.mesto

Čestitke vsem nastopajočim.

Aktiv športa

Dostopnost