Skoči na glavno vsebino
Prejeli naziv Kulturna šola 2024

Prejeli naziv Kulturna šola 2024

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v sodelovanju z Osnovno šolo Vojke Šmuc Izola včeraj, 17. oktobra 2024, izvedel zaključno prireditev Kulturna šola 2024.

Na prireditvi, ki je nosila ime Med valovi besed, so osnovnim šolam v Sloveniji, ki so izpolnile pogoje, podelili nazive Kulturna šola v različnih kategorijah in razglasili Naj kulturno šolo 2024.

S ponosom in radostjo sporočamo, da je med dobitniki naziva Kulturna šola 2024 tudi naša šola. Naziv se podeljuje za določen čas, ko bo znova potrebno dokazati, da s svojo dejavnostjo izpolnjujemo pogoje za podaljšanje tega naziva.

Šola je ta naziv pridobila kot prva v Beli krajini pred mnogimi leti. Veseli nas, da ta naziv z delom in dosežki ohranjamo.

Slavnostnega dogodka sta se udeležila ravnatelj šole Boris Mužar in bivša pomočnica ravnatelja Bernarda Starašinič, ki ima tudi v operativnem smislu veliko zaslug za promocijo šole na kulturnem področju.

TEKMOVANJE ZLATA KUHALNICA

TEKMOVANJE ZLATA KUHALNICA

17. 10. 2024 so se osmošolci Ajda, Ela, Urška Ž. in Gregor udeležili regijskega tekmovanja Zlata kuhalnica katerega namen je oživljanje slovenskih tradicionalnih jedi. Letos so učenci pripravili piščančjo obaro, kavni nadomestek in funšterc. 


V konkurenci dvanajstih šol so osvojili zlato priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje.

Dostopnost