Skoči na glavno vsebino
TRETJEŠOLCI NA ŠPORTNEM DNEVU

TRETJEŠOLCI NA ŠPORTNEM DNEVU

Danes so se tretješolci polni energije in dobre volje odpravili na pohod do ribnika Mlaka. Del poti so prehodili po mestnem jedru Črnomelj in okoliških ulicah, drugi del pa po čudoviti gozdni poti. Preden smo zavili v gozd, smo se ustavili pri teniških igriščih v Loki, kjer nas je pričakal ravnatelj z učenci naše šole, ki so prav tako imeli športni dan. Vzdušje je bilo še toliko bolj veselo, ko je ravnatelj prijel lopar in učencem pokazal, da je odličen tenisač.  Nato smo pot nadaljevali do ribnika, kjer smo pomalicali in se družili. Na koncu smo naredili še skupinsko sliko in se veselo odpravili proti šoli.

Regijsko tekmovanje Male sive celice

V ponedeljek, 18. septembra se je ekipa učencev iz naše šole udeležila regijskega tekmovanja v znanju Male sive celice. V ekipi so učenka sedmega razreda Ajda Bremec, učenec osmega razreda Luka Hribernik in učenec devetega razreda Matic Cimerman. Na tekmovanju so se pomerili z ekipo iz OŠ Otočec. Zbrali so več točk kot nasprotna ekipa, zato so se uvrstili na studijski del tekmovanja.

Čestitke učencema in učenki za dobro znanje in veliko sreče v nadaljevanju tekmovanja!

KULTURNI DAN 8. RAZREDA

Učenci 8. razreda bodo imeli v ponedeljek, 25. 9. 2023, kulturni dan. V Zavodu Novo mesto si bodo najprej ogledali predstavo ZDRAVA PAMET, nato pa še interaktivno razstavo pod vodstvom Nika Škrleca. Sledil bo voden ogled mesta.

Učenci pridejo pred šolo ob 8.00. Malico bodo vzeli s seboj. Vrnili se bodo predvidoma ob 14.15. Kosila ta dan v šoli ne bodo imeli.

Dan odprtih vrat namiznoteniškega kluba Črnomelj

V petek, 15. 9. 2023, smo se z učenci izbirnega predmeta Šport za zdravje in Šport za sprostitev udeležili predstavitve namiznega tenisa. V prostorih vrtca na Majerju so si člani preuredili prostor v dvorano za namizni tenis. Lepo so nas sprejeli, predstavili zgodovino namiznega tenisa in nekaj osnovnih pravil. Povabili so nas na vadbo, naučili nekaj udarcev, preizkusili smo tudi simulator servisa ter različne igre. Zelo smo se zabavali. 

Zahvaljujemo se namiznoteniškemu klubu za povabilo.

Antonija Papež

 

Dostopnost