Novembra se je na šoli začel kuharski krožek Postani kuhar/kuharica, ki je trajal vse do marca. Učenci 7. razredov A, B in C so se pod vodstvom mentorice Silvije podali na potovanje po različnih kulinaričnih tradicijah sveta. Svetovna kuhinja je bila temelj njihovega raziskovanja, ki se je prepletala s spoznavanjem različnih kuharskih tehnik.
Od tradicionalnih slovenskih jedi, kot so štajerska kisla juha, presna prekmurska gibanica in ajdovi ravioli s smetano, pa vse do eksplozivnih mehiških okusov s piščančjimi tacosi, kokosovimi in ananasovimi palačinkami.
Vsaka destinacija na njihovi kulinarični poti je ponudila nove izzive in priložnosti za učenje. Pred prazniki so se učenci preizkusili v pripravi japonskih piškotkov za srečo in bogati juhi ramen, ter odkrivali skrivnosti priprave prave italijanske pice margarite, tiramisuja in italijanske solate.
Ameriški del potovanja jih je popeljal v svet klasičnih okusov, kot so hamburgerji, pečen krompirček in puhaste ameriške palačinke. Francosko kuhinjo so spoznavali ob hrustljavi bageti, francoskih rogljičkih in dišečem Ratatouilleju.
Grška kuhinja jih je navdušila s svojo preprostostjo in svežino, ki sta se odražali v pripravi klasične grške solate in slastne Bougatse, medtem ko so za konec uživali v balkanskih čevapčičih, sirovem bureku oziroma sirnici ter osvežilni šopski solati.