Skoči na glavno vsebino

Katera je vaša najljubša slikanica iz otroštva?

Mnogi se spomnimo najljubše slikanice, ki smo jo brali v otroštvu in se nas je tako dotaknila, da je še danes z nami. Saj branje je nekaj, kar nas spremlja celo življenje. Učenci 1. skupine interesne dejavnosti Bralni klub (letos nas je toliko, da smo razdeljeni v dve skupini) smo pripravili še zadnjo dejavnost v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja. K pripravi razstave nas je spodbudil natečaj revij Ciciban in Cicido, v sodelovanju z Mladinsko knjigo. V šolski knjižnici smo s knjižničarko Petro pripravili bralni dogodek in razstavo najlepših slikanic, ki jih imamo v knjižnici in slikanic, ki smo jih s seboj prinesli učenci. Tudi učiteljice Eva, Petra, Mihaela in Lina so predstavile svoje najljubše slikanice.

Poleg učencev smo na tri dni trajajočo razstavo povabili tudi zaposlene na šoli, povabili pa smo tudi skupino Srnice (4-5 let) vrtca Otona Župančiča Črnomelj. Ogleda razstave so z veseljem udeležili, saj so otroci občudovali »veliko šolo«, ki jo bodo tudi sami obiskovali, vzgojiteljice pa so se ozirale za glasnimi kriki bivših varovancev, ki so jih glasno pozdravljali in jim mahali v pozdrav. Otrokom so Kiana Papež (3.a), Nik Velše (4.c) in Iza Adamje (4.c) prebrali kratke odlomke njihovih najljubših slikanic, potem pa smo otroke povabili, da si ogledajo slikanice in se prosto sprehodijo po šolski knjižnici. Popeljali smo jih tudi skozi šolo in povabili v razred mentorice Bralnega kluba prof. Line Zupančič.

Z bralnim dogodkom smo obeležili tudi Teden otroka, saj je knjiga krasna sopotnica otrok. Odnos do knjig v otroštvu se navadno zrcali v nadaljnjih življenjskih obdobjih, zato je pomembno, da skupaj beremo. Prepričani smo, da nam bo dogodek še dolgo ostal v lepem spominu in sočasno veseli, da smo k branju navdihnili tudi vrtčevske otroke, ki bodo nedvomno pogosteje posegali h knjigam zaradi dogodkov, kot je bil današnji.

Avtorici: Lina Zupančič in Petra Roginič

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost