Skoči na glavno vsebino
8. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine – Opatija

8. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine – Opatija

V četrtek, 6. junija 2024, se je približno 115 učencev  in 16 mentorjev udeležilo 8. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Tokratno srečanje je potekalo na sončni obali Opatije (HR). Iz naše šole so se ga udeležile: Ameli Štefanič, Urška Žalec, Sofija Despotović, Nuša Lamut, Maša Boljkovac, Pia Lovrenčič, Teja Tajčman in Nađa Jovanović.

Že na avtobusu se je učencem predstavila zgodovina in razvoj mesta Opatija, ki je znano turistično in letoviško mesto v Kvarnerskem zalivu. Najprej smo se  sprehodili po znameniti rivieri in hkrati tudi izbirali lokacijo za likovno ustvarjanje. Ponujala se nam je množica zanimivih motivov. Od vedut, lepo urejenih parkov s starimi mogočnimi drevesi, do kipov in različnih morskih motivov. 

Učenke so si vsaka po lastnem interesu izbrale lokacije za slikanje. Ustvarjale so zavzeto in vztrajno, med delom pa jih je opazovalo mnogo turistov. Ker so likovna dela nastala do časa kosila, nam je po kosilu ostalo ravno dovolj časa še za kratko kopanje v prijetno toplem morju.

Polni lepih vtisov smo se vrnili domov in komaj čakamo na naslednjo izletniško kolonijo.

Vsi nastali izdelki učencev bodo objavljeni na spletni strani kolonije https://izletniskakolonija.splet.arnes.si/

 

 

 

Dostopnost