Skoči na glavno vsebino
Zaključek bralne značke

Zaključek bralne značke

Letos so v branju uživali številni učenci naše šole, ki so tudi v tem šolskem letu osvojili bralno značko. Teh učencev je bilo 178. V 9. razredu je bilo 9 ‘zlatih bralcev’, kar pomeni, da so bralno značko osvojili vseh 9 let šolanja. To so Ana Štukelj, Iza Grdešič Vidmar, Eva Simonič, Aljaž Simčič, Matic Cimerman, Izak Bubnjić, Julija Žafran Planinc, Ana Matkovič in Jure Grahek.

Bralno značko smo tudi letos zaključili s prireditvijo, ki smo jo imeli 22. maja 2024, in sicer v dveh delih. Program sta povezovali Pia Lovrenčič in Klara Koplan, s pevskim nastopom pa se je predstavila tudi Anika Birkelbach. Vsi bralci so prejeli priznanja, bralci 1., 4. in 7. razreda tudi mapice, ‘zlati bralci’ pa še posebno priznanje za zvestobo knjigi in Bralni znački.

Gostja prireditve je bila Irena Cerar, pripovedovalka ljudskih pravljic ter avtorica knjig Pravljične poti Slovenije, Pravljične poti v zgodovino, Kamniške pravljične poti in Pravljične poti brez meja.

Pripravila je zanimiv nastop, v katerem je prisotne s pripovedovanjem popeljala v svet ljudskih pravljic. Na koncu je podelila priznanja.

Čestitamo vsem bralcem in njihovim mentoricam.

 

Fotografije: Nuša Lamut in Anja Guštin Cvitkovič, medijski krožek

Obvestilo ŽIVALSKI VRT 1.razredi

V torek, 28.5.2024, se bomo odpravili na naravoslovni dan v živalski vrt v Zagreb. Odhod izpred šole bo ob 8.00. V učilnici se zberemo najpozneje ob 7.45. Učenci naj imajo s seboj zložljivi dežnik in nahrbtnik v kateremu bo dovolj prostora za malico. Prihod nazaj pred šolo, kjer pričakate učence, bo ob 16.00.

Državno tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja

Dne 18 .5. 2024 je v Ljubljani na Pedagoški fakulteti potekalo državno tekmovanje v znanju fizike za Štefanova priznanja. Iz naše šole sta se na tekmovanje uvrstila dva tekmovalca, in sicer Sofija Despotović iz 8. razreda ter Matic Cimerman iz 9. razreda. Matic je osvojil srebrno priznanje, za zlato mu je zmanjkalo malo sreče ter dve točki. Sofija pa je osvojila 8. mesto v državi ter tako prejela zlato priznanje. S tem dosežkom je dobila tudi povabilo na priprave za Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado, ki to leto poteka v Bukarešti v Romuniji. 

Iskrene čestitke obema.

 

Dostopnost