18. 11. že enajsto leto sodelujemo v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Pred začetkom pouka smo se posladkali z medenim zajtrkom in osvojili nova znanja o čebelarstvu, medu – zdravem živilu in lokalni oskrbi.
Pobudnik projekta je Čebelarska zveza Slovenije. Medeni zajtrk je nastal s ciljem osveščanja o pomenu čebel, čebelarstva in prednostno lokalno pridelanih živil.
Učence med drugim seznanimo, da z medom v primerjavi s sladkorjem dobimo tudi druge zdravilne snovi, ki jih potrebuje naše telo.
Vsako leto znova govorimo o prizadevanju slovenskih čebelarjev za varno in kakovostno pridelavo medu, medtem ko naše čebele skrbijo za opraševanje in pomembno prispevajo k pridelavi lokalne hrane in kako z nakupom slovenskega medu pri lokalnem čebelarju prispevamo k ohranjanju čebel, ki imajo pomembno vlogo pri opraševanju rastlin, od katerega je odvisno kar 2/3 pridelane hrane, ki jo zaužijemo.
Doživeli smo lep začetek delovnega dne.