Skoči na glavno vsebino

Brezžično omrežje Eduroam

V okviru projekta SIO-2020 smo na Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj vzpostavili brezžično omrežje Eduroam.

1. Kaj je Eduroam?

Omrežje Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na šoli. Na enak način (z istimi prijavnimi podatki) lahko dostopate do omrežja tudi v drugih izobraževanih in raziskovalnih organizacijah, ki so vključene v sistem Eduroam v Sloveniji in tujini.

Za vzpostavitev povezave uporabite veljavno uporabniško ime in geslo za dostop do storitev ArnesAAI. Prijavnico za pridobitev uporabniškega imena lahko dobite pri razredniku. Učenci pridobijo na željo uporabniško ime in geslo ob vpisu v šolo oz. podajo zahtevek v začetku šolskega leta razredniku.

2. Tehnične zahteve za dostop

Do omrežja lahko dostopate z različnimi napravami (prenosni računalnik, dlančnik, telefon), ki imajo ustrezen WIFI vmesnik (podpira standarde 802.11b ali 802.11g in varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise).

3. Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu www.eduroam.siPred vzpostavitvijo povezave je potrebno nastaviti profil za povezavo v omrežje Eduroam. Pripomoček za namestitev lahko prenesete s spletne strani https://cat.eduroam.org/. Bodite pozorni, da pred prenosom izberete organizacijo Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj, sicer prijava z našimi prijavnimi podatki ne bo uspešna.
(Pri operacijskem sistemu Android je potrebno predhodno namestiti iz trgovine Play aplikacijo Eduroam CAT (razvijalec: GÉANT Association).)
Podrobnejša navodila za različne operacijske sisteme so na povezavi:  http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/.

Omrežje Eduroam je del omrežja Arnes in zato zanj veljajo pravila uporabe omrežja Arnes.

Pravila so dostopna na naslovu:
http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes/


4. Pomoč  in kontaktne osebe
Kontaktna oseba je Karmen Golobič.

Dostopnost